Таблиці Берга:
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
1 |
ПЛОТЬ: |
кров тварин |
5.49 |
|
2 |
-- |
м’ясо (яловичина) |
-- |
38,1 |
3 |
-- |
телятина |
-- |
22,95 |
4 |
-- |
баранина |
-- |
20,30 |
5 |
-- |
свинина |
-- |
12,47 |
6 |
-- |
шинка, копчена |
-- |
6,95 |
7 |
-- |
бекон |
-- |
9,9 |
8 |
-- |
кролик |
-- |
22,36 |
9 |
-- |
курча |
-- |
24,32 |
10 |
-- |
язик вола |
-- |
10,6 |
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
II |
РИБА |
|
|
УТВОРЮЄ
кислоту |
11 |
-\\- |
Біла риба |
|
2,75 |
12 |
|
Панцерні морепродукти |
|
19,52 |
13 |
|
Лосось |
|
8,32 |
14 |
|
Устриці |
10,25 |
|
14 |
|
Оселедці солоні |
|
17,35 |
15 |
Яйця |
Яйця цілі |
|
11,61 |
16 |
Яйця |
Яйця, білок |
|
8,21 |
17 |
Яйця |
Яйця, жовток |
|
51,83 |
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
18 |
МОЛОКО |
Молоко, людина |
2,25 |
|
19 |
-\\- |
Молоко, вівці |
3,27 |
|
20 |
-\\- |
МОЛОКО, кози |
0,65 |
|
21 |
-\\- |
МОЛОКО, без вершків |
4,89 |
|
22 |
-\\- |
Пахта |
1,31 |
|
23 |
Молоко |
Вершки |
2,66 |
|
24 |
Молоко |
Масло, корова |
|
4,33 |
25 |
Молоко |
Маргарин |
|
7,31 |
26 |
Молоко |
Сало |
|
4,33 |
27 |
Молоко |
Швейцарський сир |
|
17,49 |
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
|
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
|
|
|
28 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
очищена пшениця |
|
8,32 |
29 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
ціла пшениця |
|
2,66 |
30 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
фарина |
|
10 |
31 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
ячмінь, овес |
|
10,58 |
32 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
жито |
|
11,33 |
33 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
рис невигладжений |
|
3,1 |
34 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
рис вигладжений |
|
17,9 |
35 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
зерно фуражне |
|
5,3 |
36 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
хліб із цілого зерна |
|
4,28 |
37 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
чорний хліб |
|
8,5 |
38 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
білий хліб |
|
10,9 |
39 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
хліб з борошна грубого помолу |
|
6,1 |
40 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
висівковий хліб – 10,4 |
|
10,4 |
41 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
пироги з білого борошна |
|
12,3 |
42 |
ХЛІБНІ ЗЛАКИ: |
Макарони |
|
5,1 |
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
|
Овочі
. |
|
|
|
43 |
Овочі |
картопля біла |
5,9 |
|
44 |
Овочі |
батати |
10,31 |
|
45 |
Овочі |
коріння селери |
11,33 |
|
46 |
Овочі |
буряк червоний |
10,37 |
|
47 |
Овочі |
ріпа біла |
10,8 |
|
48 |
Овочі |
чорна редька зі шкірою |
39,4 |
|
49 |
Овочі |
біла редька зі шкірою |
3,6 |
|
50 |
Овочі |
редька молода |
6,5 |
|
51 |
Овочі |
капуста |
4,02 |
|
52 |
Овочі |
капуста червонокачанна |
2,2 |
|
53 |
Овочі |
ендівій |
14,51 |
|
54 |
Овочі |
салат |
14,12 |
|
55 |
Овочі |
ревень |
8,93 |
|
56 |
Овочі |
шпинат |
28,01 |
|
57 |
Овочі |
спаржа |
1,1 |
|
58 |
Овочі |
артишок |
4,31 |
|
59 |
Овочі |
цикорій |
2,33 |
|
60 |
Овочі |
помідори |
13,67 |
|
61 |
Овочі |
гарбуз |
0,28 |
|
62 |
Овочі |
кавун |
1,83 |
|
63 |
Овочі |
огірки |
13,5 |
|
64 |
Овочі |
цибуля червона |
1,09 |
|
65 |
Овочі |
корінь кольрабі |
5,99 |
|
66 |
Овочі |
цвітна капуста |
3,04 |
|
67 |
Овочі |
капуста брюссельська запліднена |
|
13,05 |
68 |
Овочі |
кульбаба |
17,52 |
|
69 |
Овочі |
Кріп |
18,36 |
|
70 |
Овочі |
цибуля- ріпчаста |
11 |
|
71 |
Овочі |
квасоля стручкова свіжа |
8,71 |
|
72 |
Овочі |
зелений горох молодий, свіжий |
5,15 |
|
73 |
Овочі |
горох висушений |
|
3,41 |
74 |
Овочі |
боби висушені |
|
9,7 |
75 |
Овочі |
чечевиця |
|
17,8 |
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
|
Фрукти |
|
|
|
76 |
Фрукти |
яблука |
1,38 |
|
77 |
Фрукти |
грушi |
3,26 |
|
78 |
Фрукти |
сливи |
5,8 |
|
79 |
Фрукти |
абрикоси |
4,79 |
|
80 |
Фрукти |
персики |
5,4 |
|
81 |
Фрукти |
вишні |
2,57 |
|
82 |
Фрукти |
кислі вишні |
4,33 |
|
83 |
Фрукти |
солодкі вишні |
2,66 |
|
84 |
Фрукти |
фініки сухі |
5,5 |
|
85 |
Фрукти |
Фіги (інжир) |
27,81 |
|
86 |
Фрукти |
виногради |
7,15 |
|
87 |
Фрукти |
родзинки |
15,1 |
|
88 |
Фрукти |
Малина |
15,19 |
|
89 |
Фрукти |
Апельсини |
9,61 |
|
90 |
Фрукти |
Лимони |
9,9 |
|
91 |
Фрукти |
ананас |
3,59 |
|
92 |
Фрукти |
банан |
4,38 |
|
93 |
Фрукти |
Маслини |
30,56 |
|
94 |
Фрукти |
сливи |
5,8 |
|
95 |
Фрукти |
суниці |
1,76 |
|
96 |
Фрукти |
смородина |
4,43 |
|
97 |
Фрукти |
ожина |
7,14 |
|
98 |
Фрукти |
Мандарини |
11,77 |
|
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
|
Горіхи
. |
|
|
|
99 |
Горіхи |
кокосовий горіх |
4,09 |
|
100 |
Горіхи |
грецькі горіхи |
|
9,22 |
101 |
Горіхи |
Ліщина (лісові горіхи) |
|
2,08 |
102 |
Горіхи |
арахіс |
|
16,39 |
103 |
Горіхи |
мигдаль |
|
2,19 |
104 |
Горіхи |
каштани |
|
9,62 |
|
Зерна,боби |
|
|
|
105 |
Зерна,боби |
соєві боби |
28,58 |
|
106 |
Зерна,боби |
житнє борошно |
|
0,72 |
107 |
Зерна,боби |
Gat flour |
|
8,08 |
108 |
Зерна,боби |
вівсяні пластівці |
|
20,71 |
109 |
Зерна,боби
. |
Rock Candy |
18,21 |
|
110 |
Зерна,боби
. |
цукровий буряк |
14,57 |
|
№пп |
група
продуктів |
Назва
продуктів |
ЗВ’ЯЗУЄ
КИСЛОТУ |
УТВОРЮЄ
кислоту |
|
Напої
. |
|
|
|
111 |
Напої |
какао |
|
4,75 |
112 |
Напої |
шоколад |
|
8,1 |
113 |
Напої |
Чай |
53,5 |
|
114 |
Напої |
Кава |
5,6 |
|
115 |
Напої |
коріння цикорію |
7,17 |
|
116 |
Напої |
пиво |
|
0,28 |
117 |
Напої |
портер |
2,05 |
|
118 |
Напої |
ель |
3,37 |
|
119 |
Напої |
виноградний сік |
5,16 |
|
120 |
Напої |
вино |
0,59 |
|
121 |
Напої |
біла каліфорнія |
1,21 |
|
122 |
Напої |
херес |
0,51 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|